Ons CO2-beleid De toekomst kan op ons blindvaren!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Scheepswerf Poppen hoog in het vaandel. We zijn zuinig op het milieu en streven ernaar dat de toekomst blind op ons kan varen. Zo zijn wij sinds 2013 gecertificeerd geweest op de CO2 Prestatieladder, wat ons veel inzichten heeft gebracht. Vanaf 2020 gaan we zonder het managementsysteem van de CO2-Prestatieladder verder; we blijven onze CO2-boekhouding bijhouden en blijven communiceren over onze footprint. Zodat we, mocht de situatie zich voordoen, zo weer op de Ladder kunnen stappen.

Groene Stroom

Sinds 1 mei 2020 zijn wij volledig overgegaan op Groene Stroom; energie opgewekt door Nederlandse Windkracht. Een groot deel van onze werkzaamheden bestaat uit de bewerking van metalen. En of het nou om het lassen, snijden of buigen van plaatstaal gaat; voor al deze bewerkingen is elektriciteit nodig. Net als voor het droogleggen van onze schepen met de scheepslift.

Elektriciteit - CO₂-beleid - Over scheepswerf Poppen

Brandstof en aardgas

Een bron van CO2-emissie binnen onze bedrijfsvoering vormen de brandstoffen die we gebruiken voor werktuigen als mobiele kranen en vorkheftrucks. Modern materiaal waarmee we zware werkzaamheden verlichten. Ook de verbranding van aardgas voor de verwarming van onze kantoren, werkplaatsen en loodsen zorgen voor uitstoot. Op dit vlak werken we eveneens gericht aan CO2-reductie.

Brandstof en aardgas - CO₂-beleid - Over scheepswerf Poppen

Duurzame partners

Maar niet alleen in onze eigen bedrijfsvoering zijn we druk bezig met energiebesparing en CO2-reductie. Ook bij de uitvoering van projecten houden we daar nadrukkelijk rekening mee. We vragen onze leveranciers serieus werk te maken van duurzaamheid en kiezen waar mogelijk voor duurzame materialen. Bovendien kijken we met onze klanten ook altijd naar de milieuvriendelijkste oplossingen.

Duurzame partners - CO₂-beleid - Over scheepswerf Poppen

Onze werkzaamheden We hebben alle disciplines aan boord!

Elk uur dat uw binnenvaartschip aan de wal ligt, kost geld. Daarom bent u gebaat bij een totaalwerf die u volledig en snel kan ontzorgen. Wij hebben daarvoor alle disciplines aan boord. Van Ontwerp & Enginering tot Casco’s & Inbouw en van Afbouw & Interieur tot Service & Onderhoud. Al deze afdelingen stellen ons in staat om u een breed scala aan diensten aan te bieden.

 • Onderhoud - Diensten - scheepswerf Poppen

  Onderhoud

  Uw schip voldoet weer aan alle certificaten!

  Lees verder
 • Ver- & ombouw - Diensten - scheepswerf Poppen

  Ver- & ombouw

  Verander of verbeter de functie van uw schip!

  Lees verder
 • Verlenging - Diensten - scheepswerf Poppen

  Verlenging

  U blijft operationeel terwijl wij bouwen!

  Lees verder
 • Nieuwbouw - Diensten - scheepswerf Poppen

  Nieuwbouw

  Uw partner van ontwerp tot oplevering!

  Lees verder
 • Solide
 • Flexibel
 • Vernieuwend
 • Nuchter

Wat kunnen we voor jou betekenen?

flexibel nieuwbouw nuchter onderhoud phone location mail solide ver-ombouw verlenging vernieuwend