Waarom Scheepswerf Poppen? U houdt het roer zelf in handen!

Van droge lading schepen tot tankers, van beunschepen tot duwbakken en van passagiersschepen tot pontons. Er is bijna geen schip uit de binnenvaartvloot waarmee u niet bij ons terecht kunt. En of het nou om verlenging, onderhoud, om-, ver- of nieuwbouw gaat; met dank aan 85 jaar ervaring, kennis en kunde pakken we elke uitdaging grootscheeps aan. We ondersteunen u met raad en daad, maar stellen uw wensen, ideeën en behoeften altijd centraal. Zo houdt u het roer zelf stevig in handen!

 • Uw wensen, ideeën en behoeften staan centraal
 • U doet een beroep op meer dan 85 jaar ervaring
 • U kunt bij ons terecht met elk binnenvaartschip
Waarom scheepswerf Poppen - U houdt het roer zelf in handen! Waarom scheepswerf Poppen - U houdt het roer zelf in handen!

Onze kernwaarden De pijlers waar we op koersen!

Bij Scheepswerf Poppen gaat het om doen! We houden van slim, snel en hard werken. Het is een aanpak, die ons al meer dan 85 jaar drijft en waarmee we nog altijd vooruitgang boeken. Vier pijlers zorgen ervoor dat we blijvend vasthouden aan onze koers.

 • Solide We beschikken over alle kennis en kunde!

 • Flexibel We denken in kansen en uitdagingen!

 • Vernieuwend We blijven vindingrijk en vooruitstrevend!

 • Nuchter We spreken altijd klare taal!

Onze historie Vier generaties vakmanschap!

Van het Groningse Stadskanaal (1934) en Winsum (1946), via het Friese Lemmer (1960) naar het Overijsselse Zwartsluis (1963). Om ons familiebedrijf blijvend te laten groeien, veranderden we vier keer van thuishaven. Gelukkig was het ditmaal vier keer scheepsrecht, want al sinds 1963 zitten we in Zwartsluis volledig op onze plek. Daar is het vakmanschap inmiddels overgedragen aan de vierde generatie Poppen-scheepsbouwers.

1934

Oprichting

Jan Poppen Sr. opent Scheepswerf Het Noorden in het Groningse Stadskanaal. Hij pioneert succesvol met scheepsverlengingen. Nog altijd een van onze specialiteiten.

1946

Winsum

Na de oorlog verhuisde de werf naar Winsum waar een bestaande scheepswerf werd overgenomen van de Gebroeders Sissingh.

1960

Verhuizing

De zonen Hilbrand en Jan nemen de scheepswerf van hun vader over. Een overname die samenvalt met een verhuizing naar het Friese Lemmer.

1963

Splitsing

De gebroeders Poppen splitsen zich op. Jan blijft in Lemmer. Hilbrand neemt in Zwartsluis de scheepswerf van de gebroeders Apperlo over.

1981

Opvolging

Hilbrand doet een stap terug. Na 21 jaar volgt zijn zoon Jan hem op als directeur van de scheepswerf.

1983

Uitbreiding

Om door te groeien neemt Jan Poppen de naastgelegen werf van het failliet verklaarde Kunst Scheepswerven over.

1992

Nieuwbouw

Opnieuw een uitbreiding van de scheepswerf. Nu besluit Jan tot de bouw van twee nieuwe loodsen om ook nieuwbouwprojecten uit te kunnen voeren.

2003

Toetreding

De scheepswerf neemt een volledig gerenoveerde helling van 110 meter in gebruik. Een moment dat samenvalt met de toetreding van zoon Martin tot de directie.

2013

Certificering

Als maatschappelijk verantwoorde onderneming wordt Poppen als een van de eerste scheepswerven gecertificeerd op niveau 3 van de CO²-prestatieladder.

Zwartsluis Een fijne thuishaven!

Terwijl wij uw schip onderhouden, renoveren of repareren, kunt u gewoon op onze werf op uw schip blijven wonen. Daarmee wordt Zwartsluis uw tijdelijke verblijfplaats. Geen straf, want sinds jaar en dag is dit pittoreske dorp al verbonden met het water. In ruim zes eeuwen tijd ontpopte Zwartsluis zich van strategische scheepvaartlocatie tot begeerd watersportdorp, waar van alles te beleven is.

Zwartsluis - Over scheepswerf Poppen Zwartsluis - Over scheepswerf Poppen

CO₂-beleid De toekomst kan op ons blindvaren!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Scheepswerf Poppen hoog in het vaandel. We zijn zuinig op het milieu en streven ernaar dat de toekomst blind op ons kan varen. De CO₂-prestatieladder speelt daarin een belangrijke rol. Dit instrument brengt onze CO₂-uitstoot in kaart en helpt deze tot een minimum te beperken. Sinds 2013 mogen we het CO₂-prestatieladder certificaat voeren.

CO₂-beleid - Over scheepswerf Poppen

Onze werkzaamheden We hebben alle disciplines aan boord!

Elk uur dat uw binnenvaartschip aan de wal ligt, kost geld. Daarom bent u gebaat bij een totaalwerf die u volledig en snel kan ontzorgen. Wij hebben daarvoor alle disciplines aan boord. Van Ontwerp & Enginering tot Casco’s & Inbouw en van Afbouw & Interieur tot Service & Onderhoud. Al deze afdelingen stellen ons in staat om u een breed scala aan diensten aan te bieden.

 • Onderhoud - Diensten - scheepswerf Poppen

  Onderhoud

  Uw schip voldoet weer aan alle certificaten!

  Lees verder
 • Ver- & ombouw - Diensten - scheepswerf Poppen

  Ver- & ombouw

  Verander of verbeter de functie van uw schip!

  Lees verder
 • Verlenging - Diensten - scheepswerf Poppen

  Verlenging

  U blijft operationeel terwijl wij bouwen!

  Lees verder
 • Nieuwbouw - Diensten - scheepswerf Poppen

  Nieuwbouw

  Uw partner van ontwerp tot oplevering!

  Lees verder
 • Solide
 • Flexibel
 • Vernieuwend
 • Nuchter

Wat kunnen we voor jou betekenen?

flexibel nieuwbouw nuchter onderhoud phone location mail solide ver-ombouw verlenging vernieuwend